Schone grond container huren? Bekijk hier het assortiment!

Schone grond container huren?

Er zijn veel verschillende soorten afvalcontainers voor verschillende soorten klussen zoals een schone grond container. Als u afval wilt afvoeren is het belangrijk te achterhalen welke container u hiervoor kunt huren en welk formaat geschikt is voor uw klus(sen).

Onder schone grond wordt verstaan aarde (uit bijvoorbeeld de tuin), klei, zand en graszoden. Een belangrijk criterium aan de term schone grond is dat er geen afval in de grond aanwezig mag zitten. Denk hierbij aan glas, steentjes plastic of ander afval. is. De schone grond container kan gehuurd worden voor kleine tot aan grotere klussen voor zowel particulieren als bedrijven. Dit is de reden dat u bij LogicWaste® verschillende maten containers kunt huren. U kunt drie maten schone grond containers huren: Container 3m3 en 6m3.

Heeft u ander afval dan voor de schone grond container of meerdere soorten afval? Maak dan gerust een keuze uit een van onze andere afvalcontainers. U kunt hieronder lezen welk soort afval u in de schone grond container van LogicWaste® kunt deponeren.

Heeft u een rolcontainer nodig? Kijk dan gerust naar onze kliko of rolcontainers.

 

Wat mag u wel in de schone grond container afvoeren?

Bent u druk bezig met de verbouwing van uw voor- en achtertuin of moet u bestraten? Als u veel schone grond afval heeft kunt u een schone grond container van LogicWaste® huren. Door middel van de recycling van schone grond kan dit uiteindelijk weer verkocht worden. Onderstaand kunt u zien welke materialen afgevoerd mogen worden in de schone grond container 3m3 of 6m3:

 • Aarde
 • Grond met maximaal 5% wortels, onkruid, steentjes of grind
 • Klei
 • Schone grond
 • Tuinaarde
 • Veen
 • Zand

 

Wat mag u niet in de schone grond container afvoeren?

Naast het afval dat u wel mag afvoeren is er ook een bepaald soort afval dat u niet mag deponeren in de schone grond van LogicWaste®. Onderstaand afval mag u absoluut niet in de schone grond container 3m3 of 6m3 deponeren:

 • Asbest of asbest gelijkend materiaal
 • Boomstronken of wortels
 • Graszoden en grasmatten
 • Grind of grond met grind
 • Grond afkomstig uit locaties zoals een tankstation of industrieterrein
 • Grond in zakken
 • Grond met meer dan 5% wortels, onkruid, steentjes of grind
 • Overige afvalstoffen zoals glas, plastic, papier, karton, hout of steen
 • Slootafval
 • Vervuilde grond door bijvoorbeeld olie

 

Heeft u toch enige twijfel of vragen over uw afvalsoort of welke afvalsoorten in de schone grond container mogen? Dan kunt u contact opnemen met LogicWaste®. U kunt LogicWaste® gerust bellen op telefoonnummer 088-5004100, of mailen naar info@logicwaste.nl

LET OP: Ander afval dan schone grond afval wordt niet toegestaan in de container. Mits dit wel het geval is dan zullen wij een toeslag moeten doorberekenen. De huurder is verantwoordelijk en aansprakelijk voor het materiaal wat in de afvalcontainer wordt aangetroffen.

Schone grond container maten

LogicWaste® heeft de afzetcontainers in twee verschillende maatvoeringen:

Schone grond container 3m3

Schone grond container 6m3

Heeft u een kleine klus dan kunt u er voor kiezen om een open 3m3 container te gebruiken. Heef u een middelgrote klus, kies dan voor de open 6m3 container. De 3m3 container mag tot 4.000 liter beladen worden met de desbetreffende afvalstof.

Heeft u enige twijfel over welke maat container u nodig heeft? Het zou zonde zijn wanneer u een te kleine afzetcontainer bij ons huurt. Wij adviseren u graag over de maat die u nodig.  U kunt ons gerust bellen op telefoonnummer 088-5004100, of mailen naar info@logicwaste.nl

Indicatieve afmetingen 3m3 container : 2,55 x 1,85 x 1,10 meter (L x B x H).

Bij het plaatsen en ophalen van de schone grond container de chauffeur ongeveer 2 parkeerplaatsen aan ruimte nodig. Graag hier dus bij voorbaat al rekening mee houden.

 

Hoelang container huur bij LogicWaste®

Een van de vele voordelen aan huren bij LogicWaste® is dat u maximaal 8 weken huurvrij gebruik van de schone grond container kunt maken. Indien deze 8 huurvrije weken verlopen zijn kunt u tegen het voordelige tarief van slechts € 5,- per week blijven huren. U kunt per afvalcontainer soort en formaat bekijken wat de huidige tarieven zijn.

Goedkope schone grond container LogicWaste®

Bij LogicWaste® kunt u tegen de goedkoopste afvalcontainer huren. Uiteraard verschillen de prijzen per type (soort afval) en formaat container welke u huurt. Zo is een groenafval container veel goedkoper dan bouw- en sloopafval. Bij LogicWaste® zijn de prijzen voor een afvalcontainer all-in prijzen. Dat houdt voor u in: incl. plaatsingskosten, afvoerkosten, milieutoeslag en maximaal 8 weken huur. De all-in prijs is exclusief 21% BTW.

Leveringstijden afvalcontainer LogicWaste®

Wij doen ons best uw bestelde container de volgende werkdag uit te leveren. Wij willen u niet teleurstellen vandaar dat wij adviseren om uw opdrachten zo vroeg als mogelijk in te dienen

 

Aanwezigheid bij plaatsen van een afvalcontainer

Een schone grond container huren? U geeft van te voren door op welke plek u de container geplaatst wilt hebben. Bent u niet aanwezig? Dan kan het zijn dan de chauffeur de container(s) op een andere plaatst heeft afgeleverd. Als de chauffeur uw opgegeven plek niet geschikt acht dan kiest hij naar eigen inzicht. Vandaar raden wij u aan aanwezig te zijn zodat u eventueel zelf nog het een en ander kan aangeven. Als de container eenmaal geplaatst is, is verplaatsing van de container niet toegestaan. Wilt u de container alsnog laten verplaatsen dan verzorgen wij dit voor u voor een eenmalig bedrag van €120.

In welke gebieden levert LogicWaste® afvalcontainers?

LogicWaste® kan verschillende types en formaten afzetcontainers en rolcontainers in de volgende gebieden leveren: Westland, Haaglanden 3b gemeenten, Krimpenerwaard, Hoeksche Waard, Voorne Putten, West Brabant, Goeree Overflakkee en Groot- Rotterdam.
Helaas is het niet meer mogelijk voor ons om grond uit Drechtsteden in te nemen in verband met PFOA & Gen X stoffen. Wij rekenen op uw begrip.

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een container?

In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig maar natuurlijk zijn der uitzonderingen. Wij adviseren u daarom om uw gemeente te raadplegen voordat u een container huurt.
LET OP: de gemeente kan precariorechten hanteren, de kosten hiervoor verschillen per gemeente.

Hoe hoog mag de container worden beladen?

Containers van 3m3 en 6m3 mogen tot maximaal 15cm boven de rand beladen worden. Een strikte voorwaarde hierbij is wel dat de afvalstoffen dusdanig zijn geladen, dat het geen gevaarlijke situaties oplevert voor onze chauffeurs en medeweggebruikers. Het is absoluut NIET toegestaan dat delen uitsteken naar voren, achteren of zijkant. Mits de container door onjuiste belading niet veilig vervoerd kan worden, zullen er transportkosten aan u worden doorberekend.

Afhaalservice als uw schone grond container vol is

Als uw gehuurde schone grond afval container van 3m3 of 6m3 vol is kunt u deze laten afhalen. U kunt gemakkelijk en snel via de online afhaalservice van LogicWaste® uw gegevens invoeren en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u toch een extra container nodig dan kunt u nogmaals het gewenste formaat en type container huren via de website van LogicWaste®.

Waarom een schone grond container huren bij LogicWaste®?

LogicWaste® doet haar best om ervoor te zorgen dat er maar één afvalinzamelaar nodig is in de straat om de Co2 uitstoot met 25% af te laten nemen. Naast afval scheiden is ons doel ook milieuvriendelijk afval in te zamelen als initiatief van samenwerkende, zelfstandige afvalinzamelingsbedrijven.


De voordelen van LogicWaste®

✓Goedkoopste container van Nederland;

✓Maximaal 8 weken huurvrij na plaatsing, daarna slechts € 5,- per week;

✓Containers volgende werkdag geleverd, tenzij anders overeengekomen;

✓Snel en eenvoudig betalen via iDeal;

✓Co2 uitstoot vermindering met 25%;

✓Geen verrassingen achteraf.

Uw afzetcontainer ook goedkoop, milieuvriendelijk en snel bestellen? Huur daarom vandaag nog een goedkope schone grond container bij LogicWaste®!

Heeft u nog andere vragen?

Raadpleeg dan onze pagina voor meest gestelde vragen.