Hier moet je op letten als je gaat verhuizen [7 tips]

Verhuizen kost veel tijd. De meeste mensen houden er ook niet van. Voordat je echt kan verhuizen, duurt de zoektocht naar je nieuwe plekje vaak erg lang. Gelukkig kun je verhuizen toch leuk maken door het op een efficiënte manier te doen. Hieronder delen we daarom 7 tips die je enorm zullen helpen tijdens het verhuizen.

1.      Abonnementen opzeggen of meenemen

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je al je abonnement op tijd opzegt of meeneemt naar je nieuwe woning. Blijf je nog steeds in dezelfde stad wonen? Dan kun je nog steeds gebruikmaken van je fitnessabonnement. Ben je aangesloten bij een energiemaatschappij die je niet kunt mee kunt nemen in je nieuwe wijk? Dan dien je dit op tijd door te geven. Vaak moet je nog wat gegevens doorgeven en wat papieren ondertekenen voordat je echt kan opzeggen. Vergeet ook zeker niet alle abonnementen die je in je oude woning opzegt ook voor de nieuwe woning aan te vragen. Niemand heeft zin om in zijn nieuwe woonkamer te zitten en geen internet te hebben.

2.      Praktische zaken regelen

Behalve het opzeggen of meenemen van abonnementen zijn er ook andere zaken waar je aan moet denken. Wijzig op tijd je adres. Je wilt niet dat post naar het oude adres wordt opgestuurd en het duurt vaak even voordat de wijziging is doorgevoerd bij de gemeente. Wanneer je dit heel laat doet kan het zijn dat je nog niet je nieuwe huis in mag en dat wil je natuurlijk niet. Behalve het op tijd wijzigen van je adres, is het ook belangrijk een nieuwe tand- en huisarts in je nieuwe buurt uit te kiezen. Probeer ook dit voor de verhuizing te regelen zodat je dit niet moet regelen wanneer je in je nieuwe huis woont en een afspraak moet maken.

3.      Maak een plan Het huis leegmaken

Voordat je extra hulp vraagt, spullen begint in te pakken, extra vervoer regelt, is het fijn je goed voor te bereiden. Bij een verhuizing is het erg belangrijk je goed voor te bereiden. Zo voorkom je voor onaangename verrassingen te staan en is er voor elk mogelijk probleem een snelle oplossing. Allereerst wil je dat al het papierwerk, denk hierbij aan contracten, geregeld is. Daarna ga je kijken naar de datum wanneer je kan intrekken en hoelang je hebt om alles te verhuizen.

4.      Gebruik altijd dozen

Zorg ervoor genoeg dozen in te slaan voor de verhuizing. Dozen kun je makkelijk op elkaar stapelen en je kunt ze makkelijk categoriseren. Tijdens het opruimen en leegmaken van je oude huis wil je ook alles per categorie uitvoeren. Zo kun je in je nieuwe huis tijdens het uitpakken alles eenvoudig vinden en een plek geven dichtbij elkaar. Je kunt verhuisdozen vinden bij een bouwmarkt en nog een voordeel van verhuisdozen is dat je ze meerdere malen kunt gebruiken. Na gebruik kun je ze in elkaar vouwen en bewaren in je nieuwe opslagruimte. Zo nemen ze ook niet veel ruimte in beslag.

5.      Hulp vragen

Heb je geen grote verhuizing en lijkt het geen moeilijke klus alles in je eentje te doen? Vraag altijd genoeg hulp. Er zijn altijd vrienden en familieleden die bereid zijn te helpen. Je maakt het jezelf makkelijker en de verhuizing leuker. Bij een kleine verhuizing heb je waarschijnlijk voldoende aan drie of vier mensen. Bij een grote verhuizing heb je al gauw zes mensen nodig. Het liefst wil je alles in één dag verhuizen. Dit is mogelijk wanneer je een goed plan hebt opgesteld en alles goed hebt ingepakt en onderverdeeld. Je kunt ook een taakverdeling maken voor de mensen die komen helpen zodat je elkaar niet in de weg loopt.

6.      Het huis leegmaken

Hoe minder spullen je hebt, hoe minder lang je verhuizing duurt en hoe makkelijker je je oude huis kunt verkopen. Ga je verhuizen naar een andere stad? Denk dan goed na welke spullen je wel en niet nodig hebt. Je zult erachter komen dat er spullen in je oude huis staan die je hooguit één keer hebt gebruikt. Het is onnodig zulke spullen mee te sjouwen in de verhuistruck. Tijdens het leegmaken van je huis is het handig een bouwafval container te huren. Je kunt hier een groot deel in één keer weggooien. Zo kun je afval makkelijker vervoeren en kun je verder met de verhuizing.

7. Verbouwen in je nieuwe huis

De een houdt ervan, de ander kan niet wachten tot alles klaar is. Het verbouwen in je nieuwe huis is het langste proces. In sommige gevallen moet je soms nog wat langer wachten tot je er in kan wat het wachten nog moeilijker maakt. Ga je heel veel zelf klussen en doe je dit samen met wat vrienden? Vergeet ook in dit geval niet een afvalcontainer te huren. Bij een verbouwing heb je enorm veel afval en het is zonde als je je tijd moet besteden aan het constant heen en weer rijden naar een afvalplek bij jou in de buurt.

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *