Wat doe ik met bouwafval

Wat doe ik met bouwafval?

Ben je binnenkort van plan te gaan verbouwen of ben je al bezig met een verbouwing? Je zult merken dat je bij iedere verbouwing te maken krijgt met sloopafval of bouwafval. Je ziet dat dit veel ruimte in beslag neemt en veel tijd kost om te vervoeren. Er zijn gelukkig verschillende manieren hoe je dit efficiënt kunt oplossen. Zo hoef je niet iedere keer uren te besteden aan het sorteren en vervoeren van allerlei afval.  

Verschillende soorten afval 

Tijdens een verbouwing merk je dat er veel verschillende soorten afval bestaan. Voor ieder soort afval kun je containers huren die naar je huis worden vervoerd. Hier kun je je afval kwijt en wordt het in één keer vervoert naar de juiste plek. Het enige wat jij hoeft te doen is online een container huren. Voordat je een bouwafval container huurt wil je van tevoren al weten welke container of containers je nodig hebt. Weet je niet precies wat onder bouwafval valt? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice om samen de juiste container uit te kiezen. 

Heb je veel metaal? Dan kun je dit beter inleveren bij een oud-ijzerhandel waar je er nog iets voor kunt krijgen. Heb je veel hout afval? Dan zul je merken dat er veel verschillende soorten hout zijn die je kunt weggooien. Ga je bijvoorbeeld je tuin verbouwen? Dan heb je naast een bouwafval container ook een groenafvalcontainer nodig.  

Bouwafval afvoeren 

Zoals hierboven al benoemd is, kun je voor bouwafval verschillende soorten containers huren en gebruiken. Doe je dit liever niet via een extern bedrijf? Dan kun je het ook zelf bij de gemeente inleveren of door een specialist laten afvoeren. Je kunt in de buurt zoeken naar een bouwafval van de gemeente. Het nadeel is dat je een paar keer heen en weer moet rijden met je eigen auto. Daarom raden wij aan zelf een afvalcontainer te huren zodat de container bij je thuis wordt afgezet en weer wordt opgehaald. Heb je een grote verbouwing en heb je hiervoor verschillend personeel ingehuurd? Dan kun je door vakmannen het bouwafval laten afvoeren. In je plan voor de verbouwing kun je direct de kosten van de afvoer van het bouwafval berekenen. 

Wat mag wel en niet?  

Elke gemeente heeft eigen voorwaarden voor bouwafval. Bij het huren van een bouwafval container dien je van tevoren op te zoeken hoe groot de container mag zijn, hoelang je de container mag laten staan en waar je de container wel en niet mag plaatsen. Wanneer je hier geen rekening mee houdt kun je een flinke boete krijgen. Ook wanneer je zelf het bouwafval vervoert is het belangrijk dat je van tevoren het afval goed van elkaar scheidt.  

Geplaatst in Blog.