Puincontainer huren? Bekijk hier het assortiment!

Wilt u een puincontainer huren voor uw klus? Als u afval wilt afvoeren is het uiteraard belangrijk te achterhalen welke container u hiervoor kunt huren en welk formaat geschikt is voor uw klus. Er zijn veel namelijk veel verschillende soorten afvalcontainers voor verschillende soorten klussen.

Onder gesorteerd puin (afval) wordt verstaan alle metsel-en betonpuin waarin max.10% zand e.d. aanwezig is. De puincontainer kan gehuurd worden voor kleine en middelgrote klussen voor zowel particulieren als bedrijven. Dit is de reden dat u bij LogicWaste® verschillende maten containers kunt huren. U kunt twee maten puincontainers huren: Container 3m3 en 6m3.

Voldoet de puincontainer niet aan het soort afval dat u heeft? Maak dan gerust een keuze uit een van onze andere afvalcontainers. U kunt hieronder lezen welk soort afval u in de puincontainer van LogicWaste® kunt deponeren.

Heeft u een ander product nodig? Kijk dan gerust naar onze kliko of rolcontainers.

Wat mag u wel in de puincontainer afvoeren?

Als u druk bezig bent met de sloop van een huis of bijbehorende stenen muren dan kunt u een puinbak van LogicWaste® huren. De sloop hiervan levert grotendeels losse brokstukken van stenen en beton op. Na recycling wordt uw puin uiteindelijk weer gebruikt als fundering voor o.a. aanleg van wegen. Onderstaand kunt u zien welke materialen afgevoerd mogen worden in de puincontainer 3m3 of 6m3:

 • Alle afvalstoffen die onder de gevaarlijke afvalstoffen vallen
 • Badkamertegels
 • Bakstenen
 • Betonpuin
 • Betonresten
 • Dakpannen
 • Keramiek
 • Keramisch scherf materiaal
 • Klinker
 • Korrelmix, repac, menggranulaat
 • Maximaal 10% zand of grond
 • Metselpuin
 • Metselresten
 • Natuursteen
 • Porselein (wc pot)
 • Puinresten
 • Schoon grind
 • Steenresten
 • Stenen
 • Stoeptegels
 • Tegels
 • Vermengd met andere afvalstoffen 

Wat mag u niet in de puincontainer afvoeren?

Naast het afval dat u wel mag afvoeren is er ook een bepaald soort afval dat u niet mag deponeren in de puincontainer van LogicWaste®. Onderstaand afval mag u absoluut niet in de puincontainer 3m3 of 6m3 deponeren:

 • Asbest
 • Asfalt
 • Cellenbeton
 • Dakgrind
 • Gasbeton
 • Gips
 • Gipsblokken en giboblokken
 • Gipsplaten
 • Kalkzandsteen
 • Overige verontreiniging
 • Puinzakken

Zoals bij elke afvalcontainer is het verboden om asbest of asbest gelijkend materiaal in de container van LogicWaste® te deponeren. Neem contact met ons op als u asbest heeft (of twijfelt) en u krijgt dan van ons de juiste instructies en verpakkingen voor dit afval. Ons advies is om, voor u gaat slopen, een asbest inventarisatie onderzoek te laten uitvoeren door een gecertificeerd bureau. Zorg er daarnaast voor dat er geen ander afval in wordt gestort dan is toegestaan.

Mocht u, of iemand anders, ander afval dan toegestaan in de container gedeponeerd te hebben dan zullen wij een toeslag moeten doorberekenen. Uiteindelijk is de huurder verantwoordelijk en aansprakelijk voor het materiaal wat in de afvalcontainer wordt aangetroffen.

Wilt u een puincontainer huren maar heeft u toch enige twijfel of vragen over uw afvalsoort? Dan kunt u contact opnemen met LogicWaste®. U kunt LogicWaste® gerust bellen op telefoonnummer 088-5004100, of mailen naar info@logicwaste.nl

Puinafval container maten

LogicWaste® heeft de afzetcontainers in drie verschillende maatvoeringen:

Puincontainer huren 3m3

Puincontainer huren 6m3

Heeft u een kleine klus dan kunt u er voor kiezen om een open 3m3 container te gebruiken. Heef u een middelgrote klus, kies dan voor de open 6m3 container. De 3m3 container mag tot 4.000 liter beladen worden met de desbetreffende afvalstof.

Wij adviseren u graag over de maat die u nodig heeft. Zo kunt u zonder zorgen een puincontainer huren. Het zou namelijk zonde zijn wanneer u een te kleine afzetcontainer bij ons huurt en dat willen wij voorkomen. U kunt ons uiteraard bellen op telefoonnummer 088-5004100, of mailen naar info@logicwaste.nl

Indicatieve afmetingen 6m3 container : 3,90 x 1,85 x 1,10 meter (L x B x H).

Let op: De chauffeur heeft ongeveer 2 parkeerplaatsen aan ruimte nodig bij het plaatsen en ophalen van de container. Gaarne zorgen voor voldoende ruimte.

Hoelang puincontainer huur bij LogicWaste®

Als u een container huurt bij LogicWaste® kunt u hier maximaal 8 weken huurvrij gebruik van maken. Na deze 8 huurvrije weken kunt u de container huren tegen een tarief van slechts € 5,- per week. U kunt per afvalcontainer soort en formaat bekijken wat de huidige tarieven zijn.

Goedkope puincontainer huren LogicWaste®

Bij LogicWaste® kunt u tegen de laagste tarieven een afvalcontainer huren. Uiteraard verschillen de prijzen per type en formaat container welke u huurt. Zo is een grof afval container veel goedkoper dan dakafval container. Bij LogicWaste® zijn de prijzen voor een afvalcontainer all-in prijzen. Dat houdt in: incl. plaatsingskosten, afvoerkosten, milieutoeslag en maximaal 8 weken huur. De all-in prijs is exclusief 21% BTW.

Wij berekenen een toeslag door als de puincontainer niet aan de voorwaarden voldoet bij inlevering.

Leveringstijden

Wij streven ernaar uw bestelde container de volgende werkdag uit te leveren en/of opdrachten binnen 6-8 werkuren na uw bestelling uit te voeren. Wij willen u niet teleurstellen vandaar dat wij adviseren om uw opdrachten zo vroeg als mogelijk in te dienen. 

Aanwezigheid bij plaatsing

Een container huren? Vanuit de klant krijgen wij vaak de vraag of men aanwezig moet zijn bij het plaatsen van een afvalcontainer. Wij raden het wel aan maar dit is niet noodzakelijk. De container zal geplaatst worden ongeacht of u wel of niet aanwezig bent. Het nadeel als u niet zelf aanwezig bent is dat u geen inspraak heeft bij het plaatsen. U geeft uiteraard een gewenste plek aan, waar de afvalcontainer geplaatst moet worden, maar als de chauffeur dit bijvoorbeeld als geen goede plek beoordeeld dan gaat het naar eigen inzicht. Verplaatsing van de container is niet toegestaan tenzij u ons dat laat verzorgen. Wij zijn dan wel genoodzaakt om €120 bij u in rekening te brengen.

Wij adviseren u daarom om wel aanwezig te zijn bij het plaatsen van de container.

In welke gebieden levert LogicWaste®?

LogicWaste® kan verschillende types en formaten afzetcontainers en rolcontainers in de volgende gebieden leveren: Westland, Haaglanden 3b gemeenten, Krimpenerwaard, Drechtsteden, Hoeksche Waard, Voorne Putten, West brabant, Goeree Overflakkee en Groot- Rotterdam.

Is er een vergunning nodig voor de plaasting van een container?

Voor het plaatsen van een container is het in de meeste gevallen niet nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een container. Echter kan het lokaal voorkomen dat een gemeente dit wel van u eist. Ons advies is daarom om daarvoor uw gemeente te raadplegen. LET OP: de gemeente kan precariorechten hanteren, de kosten hiervoor verschillen per gemeente.

Hoe hoog beladen?

Let op dat de containers van 3m3 en 6m3 maximaal 15cm boven de rand beladen worden. Een strikte voorwaarde hierbij is wel dat de afvalstoffen dusdanig zijn geladen, dat het geen gevaarlijke situaties oplevert voor onze chauffeurs en medeweggebruikers. Delen mogen beslist NIET uitsteken naar voren, achteren of zijkant. De transportkosten zullen aan u worden doorberekend als de container door de belading niet op een veilig manier vervoerd kan worden.

Afhaalservice

Als uw gehuurde puinafval container van 3m3 of 6m3 vol is kunt u deze laten afhalen. U kunt gemakkelijk en snel via de online afhaalservice van LogicWaste® uw gegevens invoeren en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u toch een extra container nodig dan kunt u nogmaals het gewenste formaat en type container huren via de website van LogicWaste®.

Waarom een puinafval container huren bij LogicWaste®?

LogicWaste® doet haar best om ervoor te zorgen dat er maar één afvalinzamelaar nodig is in de straat om de Co2 uitstoot met 25% af te laten nemen. Naast afval scheiden is ons doel ook milieuvriendelijk afval in te zamelen als initiatief van samenwerkende, zelfstandige afvalinzamelingsbedrijven.

De voordelen van LogicWaste®
✓Laagste tarieven van Nederland;

✓Maximaal 8 weken huurvrij na plaatsing, daarna slechts € 5,- per week;

✓Puincontainers volgende werkdag geleverd, tenzij anders overeengekomen;

✓Snel en eenvoudig betalen via iDeal;

✓Co2 uitstoot vermindering met 25%;

✓Geen verrassingen achteraf.

Uw puincontainer ook goedkoop, milieuvriendelijk en snel huren? Doe dit dan bij LogicWaste®. Huur daarom vandaag nog een goedkope puinafval container bij LogicWaste®!

Heeft u nog andere vragen?

Raadpleeg dan onze pagina voor meest gestelde vragen.