Puin afvoeren

Het kan een flinke klus zijn om het puin van uw verbouwing zelf af te voeren. Wij maken het puin afvoeren graag gemakkelijker voor u. Het kan namelijk ook met één van onze puinbakken die we bij u voor de deur plaatsen. Na de huurperiode halen we deze dan weer bij u op, waarna u er niet meer naar hoeft om te kijken! Zo kunt u lekker doorwerken en bezig blijven met de klus zelf. Puin afvoeren bij een verbouwing is op die manier geen uitdaging meer.

Wat kost puin afvoeren?

De kosten voor puin afvoeren kunnen soms flink oplopen, maar wat kost puin afvoeren nu precies? Bij de stort betaalt u vaak op basis van het gewicht van uw puin. De kosten kunnen dan snel oplopen, zeker wanneer u met een grote verbouwing of klus bezig bent natuurlijk. Bij LogicWaste betaalt u niet extra voor het gewicht en hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat het puin in uw gekozen bak past. Wij nemen de rest van het proces voor onze rekening, dus u bent nooit duurder uit dan verwacht!

Welke container kiest u?

Het is natuurlijk nog wel belangrijk dat u de juiste container kiest. De één heeft genoeg aan 3m2 om al het puin af te voeren, maar soms is er wat extra ruimte nodig. Daarom bieden we de mogelijkheid om twee verschillende formaten puincontainers te huren. Deze zijn er in 3m2 en 6m2. De kleine bak volstaat bij de wat kleinere klussen, zoals wanneer u bijvoorbeeld een nieuw toilet gaat aanleggen. Heeft u de renovatie van een gehele badkamer of keuken op de planning staan, dan past de container van 6m2 waarschijnlijk beter. Is de klus dusdanig groot dat zo’n bak nog niet volstaat, dan kunt u er ook voor kiezen om er meerdere te huren.

Wat kost puin afvoeren per ton?

Puin afvoeren per ton is bij sommige stortplaatsen de gebruikelijke manier van werken. Bij LogicWaste betaalt u niet voor het afvoeren, maar alleen voor de huur van uw puinbak. Wij verzorgen vervolgens de afvoer. Bovendien kunt u in onze kleinste puinbak van 3m5 gemiddeld zo’n 4,5 ton puin kwijt. Een dubbel zo grote puinbak kost u slechts €10,- extra, waarna u maar liefst 9 ton puin kunt af laten voeren. Zo bent u voordelig uit en kost het puin afvoeren per ton u dus niet zoveel!

Wat u wél in de puinbak kunt gooien

Puin bestaat vaak uit stenen en ander sloopafval. Dit komt dan vrij bij de sloop van bijvoorbeeld een kantoor, woning of ander pand. Brokstukken van steen en beton vormen het grootste deel van de afval lading en dit stapelt zich al gauw op. Daarnaast kunnen er ook allerlei anderen soorten afval tussen het puin zitten. Het is dan belangrijk dat u weet wat u hiervan in de puinbak kunt gooien. De volgende materialen zijn toegestaan:
✅ Alle afvalstoffen die onder de gevaarlijke afvalstoffen vallen
✅ Badkamertegels
✅ Bakstenen
✅ Betonpuin
✅ Betonresten
✅ Dakpannen
✅ Keramiek
✅ Keramisch scherf materiaal
✅ Klinker
✅ Korrelmix, repac, menggranulaat
✅ Maximaal 10% zand of grond
✅ Metselpuin
✅ Metselresten
✅ Natuursteen
✅ Porselein (wc pot)
✅ Puinresten
✅ Schoon grind
✅ Steenresten
✅ Stenen
✅ Stoeptegels
✅ Tegels
✅ Vermengd met andere afvalstoffen

Wat u niét in de puinbak kunt gooien

Uw afval en puin wordt gesorteerd en verwerkt nadat het is opgehaald. Het is daarbij belangrijk dat er geen afvalsoorten tussen zitten die niet zijn toegestaan. Dit is uw verantwoordelijkheid. Voor niet-toegestaan afval dat in de puinbak zit wordt dan ook een toeslag gerekend. We willen dit vraag voorkomen en vertellen u daarom hieronder welke stoffen u absoluut niet in de bak mag deponeren.
Het gaat om de volgende stoffen:
❌ Asbest
❌ Asfalt
❌ Cellenbeton
❌ Dakgrind
❌ Gasbeton
❌ Gips, gipsplaten en gipsblokken
❌ Giboblokken
❌ Kalkzandsteen
❌ Puinzakken
❌ Overige verontreiniging

Twijfelt u over uw afval? Laat dit dan even aan ons weten. We denken graag met u mee en onze medewerkers staan voor u klaar met een passend advies. Op die manier wordt de milieubelasting kleiner en voorkomt u natuurlijk dat u een boete moet betalen.

Puin afvoeren in Zuid-Holland

Wilt u puin afvoeren in Zuid-Holland? Wij leveren overal in regio Rotterdam en omstreken de afvalbakken die u nodigt heeft. Bekijk eenvoudig en snel waar wij komen:

Barendrecht Hoogvliet Rijswijk
Bergambacht Katwijk Rotterdam
Berkel en Rodenrijs Krimpen aan den IJssel Rozenburg
Brielle Krimpenerwaard ‘s- Gravendeel
Capelle aan den IJssel Leiden Schiedam
Dordrecht Lekkerkerk Schoonhoven
Enkhuizen Maasdam Sliedrecht
Geervliet Moerdijk Spijkenisse
Gorinchem Oud-Beijerland Strijen
Gouda Ouderkerk Vlaardingen
Goudswaard Papendrecht Voorschoten
Heenvliet Piershil Waddinxveen
Heinenoord Poortugaal Wassenaar
Hellevoetsluis Puttershoek Zoetermeer
Hendrik-Ido-Ambacht Rhoon Zuid- Beijerland
Hoeksche Waard Ridderkerk Zwijndrecht

Puin afvoeren regelt u via LogicWaste

Heeft u nu binnenkort een klus op de planning staan waarbij u verwacht veel puin af te moeten voeren? Huur dan een bak om het puin in af te laten voeren door LogicWaste! Daarbij profiteert u van onze lage prijzen. Bovendien heeft u dan het gemak dat de container zowel gebracht al opgehaald wordt. Dat ophalen doen we pas nadat u heeft aangegeven klaar te zijn, zodat u ook nooit tegen een deadline aanloopt. Ideaal dus! Heeft u nog vragen of kunnen we u ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op. We zijn u graag van dienst.