Dakafval container huren? Bekijk hier het assortiment!

Dakafval container huren

Er zijn veel verschillende soorten afvalcontainers voor verschillende soorten klussen zoals een dakafval container. Als u afval wilt afvoeren is het belangrijk te achterhalen welke container u hiervoor kunt huren. Onder dakafval wordt verstaan het bij sloop en renovatiewerken vrijkomend teerhoudend afval. De dakafval container kan gehuurd worden voor kleine, middelgrote en grote klussen voor zowel particulieren als bedrijven. Dit is de reden dat u bij LogicWaste® verschillende maten containers kunt huren. U kunt drie maten afzetcontainers huren: Container 3m3, 6m3 en 10m3.

Voldoet de dakafval container niet aan het soort afval dat u heeft? Maak dan gerust een keuze uit een van onze andere afvalcontainers. U kunt hieronder lezen welk soort afval u in de gehuurde container van LogicWaste® kunt deponeren.

Bent u toch op zoek naar een rolcontainer? Kijk dan gerust naar onze kliko of rolcontainers.

Wat mag u wel in de dakafval container afvoeren?

Bent u uw dak aan het renoveren en wilt u zo gemakkelijk mogelijk uw afval deponeren? Kies dan één of meerdere formaten dakafval containers bij LogicWaste®. Bij een dak renovatie komt er vaak een hoop afval vrij, afhankelijk van de grootte van het dak. Uiteraard is het belangrijk om te achterhalen welk afval u in de dakafval container mag deponeren en laten afvoeren. Onderstaand kunt u zien welke materialen afgevoerd mogen worden in de afzetcontainer:

 • Dakafval
 • Dakbedekking
 • Dakgrind (teerhoudend of bitumeus)
 • Dakleer (teerhoudend of bitumeus)
 • Hout
 • Ijzer
 • Isolatiematerialen
 • Kunstof en plastic
 • Teer
 • Vloerbedekking 

Wat mag u niet in de dakafval container afvoeren?

Naast het afval dat u wel mag afvoeren is er ook bepaald afval dat u absoluut niet mag deponeren in de dakafval container van LogicWaste®. Onderstaand afval mag u niet in de container deponeren:

 • Asbest / Asbest gelijkende materialen
 • Puin en stenen
 • Zand en grond
 • Chemisch afval
 • Olie
 • Verf
 • Chemicaliën
 • Afvalsoorten die vloeibaar of stroperig zijn
 • Autobanden
 • Overige vervuiling

Het is uiteraard ten strengste verboden om asbest of asbest gelijkend materiaal in de container te deponeren. Neem contact met ons op als u asbest heeft en u krijgt dan van ons de juiste instructies en verpakkingen voor dit afval. Wij raden u ook aan om, voor u gaat slopen of verbouwen, een asbest inventarisatie onderzoek te laten uitvoeren door een gecertificeerd bureau. Zorg er daarnaast voor dat er geen ander afval in wordt gestort dan is toegestaan.

Wanneer er ander afval in de container wordt gevonden zullen wij een toeslag moeten rekenen. Uiteindelijk is de huurder, niet de verhuurder, verantwoordelijk en aansprakelijk voor het materiaal wat in de afvalcontainer wordt aangetroffen.

Heeft u toch enige twijfel of vragen over uw afvalsoort of welke afvalsoorten in de dakafval container mogen? Dan kunt u contact opnemen met LogicWaste®. U kunt LogicWaste® gerust bellen op telefoonnummer 088-5004100, of mailen naar info@logicwaste.nl

Dakafval container maten

LogicWaste® heeft de afzetcontainers in drie verschillende maatvoeringen:

Dakafval container 3m3

Dakafval container 6m3

Dakafval container 10m3

Heeft u een kleine klus dan kunt u gebruik maken van onze open 3m3 container, deze container mag tot 4.000 liter beladen worden met de desbetreffende afvalstof. Heef u een middelgrote klus, kies dan voor de open 6m3 container, bij grotere projecten, maakt u gebruik van de 10m3 container, deze container is er ook in een met deksels afsluitbare variant.

Wij adviseren u graag over de maat die u nodig heeft voor een dakafval container. Het zou namelijk zonde zijn wanneer u een te kleine afzetcontainer bij ons huurt. U kunt ons uiteraard bellen op telefoonnummer 088-5004100, of mailen naar info@logicwaste.nl

Indicatieve afmetingen 10m3 container : 3,90 x 1,85 x 1,40 meter (L x B x H).

Let op: De chauffeur heeft ongeveer 2 parkeerplaatsen aan ruimte nodig bij het plaatsen of ophalen van de container. Er moet dus voldoende ruimte beschikbaar zijn.

Hoelang container huur bij LogicWaste®

Als u een afzetcontainer huurt bij LogicWaste® dan kunt u hier maximaal 8 weken huurvrij gebruik van maken. Indien deze weken zijn verstreken kunt u alsnog gebruik maken van de huur container tegen een tarief van slechts € 5,- per week. U kunt per afvalcontainer formaat wat de huidige tarieven zijn.

Goedkope dakafval container LogicWaste®

Bij LogicWaste® kunt u tegen de laagste tarieven een afvalcontainer huren. Uiteraard verschillen de prijzen wel per type container die u huurt. Zo is een container voor puinafval veel goedkoper dan schone grond afval. De prijs van een afvalcontainer is een all-in prijs. Dat wil zeggen: inclusief plaatsingskosten, afvoerkosten, milieutoeslag en maximaal 8 weken huur. De all-in prijs is exclusief 21% BTW. Als de afvalcontainer en het afval bij inlevering niet aan de voorwaarden voldoen, zullen wij helaas een toeslag berekenen.

Leveringstijden afvalcontainer LogicWaste®

Wij streven ernaar uw bestelde container de volgende werkdag uit te leveren en/of opdrachten binnen 6-8 werkuren na uw bestelling uit te voeren. Wij willen u niet teleurstellen vandaar dat wij adviseren om uw opdrachten zo vroeg als mogelijk in te dienen. 

Aanwezigheid bij plaatsen van een afvalcontainer

Een container huren? Wij krijgen vaak de vraag van klanten of men aanwezig moet zijn bij aflevering van de container. Dit is niet noodzakelijk maar raden wij wel aan zodat u nog enigszins inspraak heeft. Daarmee bedoelen wij dat mocht er geen plek zijn op de door u aangegeven ruimte waar wij de afzetcontainer komen plaatsen, kiest de chauffeur zelf een plek waar de afvalcontainer geplaatst zal worden.

Verplaatsing van de container is niet toegestaan tenzij u ons dat laat verzorgen. Wij zijn dan wel genoodzaakt om €120 bij u in rekening te brengen.

In welke gebieden levert LogicWaste® afvalcontainers?

Op dit moment leveren wij afzetcontainers en rolcontainers in verschillende types en formaten in de volgende gebieden: Westland, Haaglanden 3b gemeenten, Krimpenerwaard, Drechtsteden, Hoeksche Waard, Voorne Putten, West brabant, Goeree Overflakkee en Groot- Rotterdam.

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een container?

Het is in de meeste gevallen niet nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een container, het kan echter lokaal voorkomen dat een gemeente dit wel van u eist. Ons advies is daarom om daarvoor uw gemeente te raadplegen. LET OP: de gemeente kan precariorechten hanteren, de kosten hiervoor verschillen per gemeente.

Hoe hoog mag de container worden beladen?

Let op dat de containers van 3m3 en 6m3 maximaal 15cm boven de rand beladen worden. Een strikte voorwaarde hierbij is wel dat de afvalstoffen dusdanig zijn geladen, dat het geen gevaarlijke situaties oplevert voor onze chauffeurs en medeweggebruikers. Delen mogen beslist NIET uitsteken naar voren, achteren of zijkant. De transportkosten zullen aan u worden doorberekend als de container door de belading niet op een veilig manier vervoerd kan worden.

Afhaalservice als uw dakafval container vol is

Als uw container van 3m3, 6m3 of 10m3 vol is kunt u deze laten afhalen. U kunt gemakkelijk en snel via de online afhaalservice van LogicWaste® uw gegevens invoeren. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Blijkt het dat u toch nog een extra container nodig heeft dan kunt u nogmaals het gewenste formaat en type container huren via de website van LogicWaste®.

Waarom een container huren bij LogicWaste®?

Het streven van LogicWaste® is om naast afval te scheiden, ook milieuvriendelijk afval in te zamelen! Doordat LogicWaste® een initiatief van samenwerkende, zelfstandige afvalinzamelingsbedrijven is, doen wij ons best om ervoor te zorgen dat er maar één afvalinzamelaar in de straat nodig is. Hierdoor wordt de Co2 uitstoot verminderd met 25%.


De voordelen van LogicWaste®

✓Laagste tarieven van Nederland;

✓Maximaal 8 weken huurvrij na plaatsing, daarna slechts € 5,- per week;

✓Containers worden de volgende werkdag geleverd, tenzij anders overeengekomen;

✓Snel en gemakkelijk betalen via iDeal;

✓Co2 uitstoot vermindering met 25%;

✓Geen verrassingen achteraf.

Uw afzetcontainer ook goedkoop, milieuvriendelijk en snel bestellen? Doe dit dan bij LogicWaste®. Huur daarom vandaag nog een goedkope dakafval container bij LogicWaste®!

Heeft u nog andere vragen?

Raadpleeg dan onze pagina voor meest gestelde vragen.